Recept chocolade kruidnootrotsjes
Piet ging uit fietsen,
Toen knapte zijn band.
Toen moest hij gaan lopen,
Met de fiets aan zijn hand.
Toen kwam hij bij 'n dorpje,
En zei tegen de smid:
"Ik geloof dat er in mijn achterband
Een kruidnootje zit".
Geen kruidnootje in je band, maar in de pan! Wil je voor 5 december nog een lekkere snack op tafel toveren of heb je gewoon zin om wat nieuws uit te proberen? Kruidnootrotsjes is dan zeker een aanrader. Ze zijn heel, maar dan ook echt héél makkelijk om te maken. En ook nog eens verslavend lekker. Alhoewel, ik ben wel wat bevooroordeeld want ik houd van kruidnoten en van chocolade.
Ontdekking
Ik zat dit artikeltje te typen en ik dacht opeens: wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten? Guess what? Alles wat we steeds pepernoten noemen zijn dus eigenlijk gewoon kruidnoten. 24Kitchen legt het zeer duidelijk uit. Even kort door de bocht gezegd: de pepernoot kun je vergelijken met een taaitaai. Ze zijn zachter en je proeft de anijs en honing terug. Kruidnoten daarentegen zijn een stuk harder, ronder en smaken naar speculaas. Dat gezegd hebbende, gaan we door naar het echte werk: het recept.
Wat heb je nodig voor deze lekkere kruidnootrotsjes?
- Ongeveer 50 kruidnoten = 6 handjes
- 150 gram chocolade = ongeveer 1,5 reep
- Steelpannetje
- Lepel
- Bord
- Bakpapier
What to do:
- Smelt de chocola in een pannetje. Zorg dat het helemaal gesmolten is.
- Voeg nu de kruidnoten toe en roer de chocola goed langs elk stukje.
- Wanneer de chocolade goed verspreid is, maak je hoopjes chocolade kruidnoten op een bord.
- Leg de kruidnoten ongeveer 15 minuten in de koelkast.
- Oh kom er eens kijken, wat je in je koelkast hebt! Je pepernootrotsjes zijn done!
Andere recepten proberen?