Beleef deze hemelse wentelteef met warme appel

Het is zaterdagochtend en dat vraagt om een feestje! We gaan het weekend goed en zoet inluiden met deze heerlijke wentelteefjes gevuld met warme appel. Loopt het water al in je mond? Snel beginnen met maken dus… Dit recept is in ongeveer 25 minuutjes geklaard en voor twee personen. Wil je meer? Verdubbel je gewoon de dosis aan die verrukkelijke ingrediënten.

Wat hebben we nodig om deze wentelteven te beleven, ik hoor je al denken…

2 appels

1 theelepel kaneel

3 eetlepels honing

1 ei

125 ml plantaardige melk (ik heb voor amandelmelk gekozen)

4 sneetjes brood

Boter of olie om de wentelteefjes in te bakken

Best belangrijk, hoe maak je dan deze wentelteefjes?

Allereerst begin je met het snijden van appels in kleine stukjes.

Deze doe je vervolgens in een steelpan met 3 eetlepels honing en een halve theelepel kaneel. Roer dit mengsel even goed door elkaar, zodat elk appeltje kaneel en honing bevat. Dit laat je even karamelliseren in het pannetje voor ongeveer 15 minuutjes. Blijf wel voortdurend roeren.

Nadat de appeltjes zijn gesneden en zich lekker pruttelen in de pan, gaan wij door naar de wentelteefjes. Je maakt het mengsel door de 125 ml plantaardige melk, 1 ei en weer een halve eetlepel kaneel samen in een schaal te doen. Dit mengsel ga je kloppen met een garde zodat het één geheel wordt.

Je dipt de sneetjes brood kort door het mengsel, maar wel zodanig dat de sneetjes zijn voorzien van dit mengsel.

Pak een koekenpan en leg daar wat boter in. Vervolgens leg je de sneetjes in de koekenpan en die ga je goudbruin bakken. Dit duurt ongeveer 4 á 5 minuten. Inmiddels zijn de appels warm en gekaramelliseerd. Je haalt de wentelteefjes uit de pan en snijdt ze in tweeën, als een tosti. Hierna bestrooi je één snee met appel en vervolgens sluit je dit broodje af door de tweede snee er boven op te leggen.

Je kan als kers op de taart nog wat honing over de wentelteefjes gieten voor een extra zoet effect. Lekker smullen nu, of ook wel een fijn bentmoment gewenst ;).